Same-same but different


Dag 6 - Min dag

Min dag började med att jag vaknade med en förjävlig mensvärk och skakade av feber. Jag fortsatte sova, tog en Ipren och mår nu hyfsat. Är fortfarande lite yr, men det funkar.

Min dag ja. Min dag.

Hur har er dag varit?



Ellen DeGeneres


Ligger hemma och är sjuk. Lovely.

Har klickat runt på youtube och försökt underhålla mig själv. Då hittade jag det här.



Gud vad jag grät. Har sett en liknande förut (Joel Burns), men Ellen är en av mina största förebilder, så det berörde mig verkligen.

Jag är tjej och jag vill faktiskt ha en prinsessa.


Idag har jag blivit förbannad, flera gånger, över vår jävla heteronorm och konservatism. Fy fan.

1. På franskalektionen hade vi en hörövning där vi fick lyssna på tjejer som berättade om sina drömprinsar och killar som berättade om sina drömprinsessor. Sen sa vår lärare åt oss (vi är bara tjejer i gruppen) att skriva om vår drömprins. Det fanns inga alternativ, drömprins. Tänk om jag inte har någon då? Det slutade med att jag skrev om en tjej men bytte ut "hon" mot "han". Orkade inte tjafsa emot och orsaka en awkward stämning.

2. I franskaboken stod även den här texten (utan förklaring, det var inte något man skulle diskutera):

Les hommes, faut pas forcément les aimer mais plutôt les comprendre.
Les femmes, faut surtout pas chercher à les comprendre mais juste les aimer.

Det betyder ungefär:

Män måste man inte nödvändigtvis tycka om men däremot förstå.
Kvinnor måste man abolut inte försöka förstå men bara älska.

Där reagerade i alla fall min lärare. Det stod ju i princip att män är så fula och dumma att det inte går att älska dem, medan kvinnor är så konstiga att det inte är värt att ens försöka förstå dem. Och det ska stå i en lärobok?

3. Jag läste en insändare i Metro där signaturen "Uppdaterad" tycker att barn ska få fler utmaningar i skolan för att de mår bra av det. Han/hon avslutar så här:

"Kära mammor, läs på om hjärnan, det finns mycket kunskap att hämta in som har kommit de senaste åren. Ni gör era barn en stor tjänst och kanske hjälper dem i skolan, bli duktiga och framgångsrika med bra liv. Värt en ansträngning från er sida?"

Uppdaterad? Yeah sure! Varför mammorna? Var är papporna då? Varför ska kvinnorna ensamma fostra sina barn? Sen har han/hon mage att säga "värt en ansträngning från er sida", som om det är deras fel att barnen inte lyckas i livet. När uppdaterade du dig sist?

Nu ska jag sova och drömma mina nattliga mardrömmar. Mansdominerande heteronormssamhälle fuck off.

När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka


Dag 5 - Vad är kärlek?

Jaa, vad är kärlek? Jag kan bara säga vad jag tycker.

Kärlek är när jag vet att jag kan ringa dig när allt har gått snett. Kärlek är att veta att du accepterar mig för den jag är, för det visar att du älskar mig, inte det jag ger dig eller en påhittad bild av mig.
Det är att känna glädjen när ditt namn sägs, eller smärtan. När du betyder så mycket för mig att mitt liv skulle förvandlas totalt om du försvann, det är kärlek. Som jag skrev i en novell en gång:

"Det betyder att jag kan känna igen något hos dig. Det betyder att en del av mig finns hos dig. Det betyder att vi ser varandra och vet vilka vi är."

Am I crazy enough now?


Dag 4 - Det här åt jag idag

Jag har ätit pepparkakor, spaghetti, köttfärssås, brysselkål och risgrynsgröt. I den ordningen. Antecknar ni?

Jag pratade med min bästa vän igår à la Skype. Hon vet inte allt om hur jag mår men hon vet en hel del. Hon tyckte jag skulle ta en time-out från kyrkan. Låtsas att det är tillfälligt, berätta för alla att jag måste tänka igenom saker och ting. Det vore en lögn men det är det bästa jag har just nu. Sen får vi se om jag vågar göra ens det.

Det här har inte varit min dag. Jag tvivlar på att nästa vecka blir så mycket bättre. Sorry guys.


Man måste ju hålla löften...

Dag 2 - Meningen med mitt bloggnamn

Det säger väl sig självt egentligen? Att jag önskar att jag vore lite modig. Vågade säga ifrån och säga till. För då, "tänk om"...

Dag 3 - EN sak jag älskar från min garderob

Gud så svårt... Jag har ett svart bälte som jag verkligen älskar. Jag använder den sällan, men när inga kläder känns bra och när jag måste vara kreativ och hitta på en egen outfit (inte jeans och tshirt alltså), då är den min bästa vän. Yääh. Inte alls överdrivet.

Don't mess with marriage, marriage will mess with you!

Jag hittade en sida på Internet som heter National Organisation For Marriage som är emot att äktenskap ska innefatta par som är gay. Jag tycker det hela är ganska sjukt. Jag menar, det är ju svårt att argumentera mot det, för det är så himla dumt. Det är som att...säga till en nazist att judar inte alls styr världens regeringar. Svårt att övertyga dem eftersom deras "bevis" inte är något annat än värderingar. De har faktiskt inga bevis för någonting.

Kul sen att fem av mina vänner gillar deras sida på Facebook.

Kul.

stackars tjej

Det finns många olika frukter.

Äntligen fredag! Fast det känns lite fel av mig att säga så. Jag har inte direkt haft en stressig vecka, jag skippade skolan i onsdags och igår. Idag hade jag bara en 50 minuters-lektion. Så, jag har tagit det lugnt. Haft det bra.

Jag har suttit och sett nästan hela filmen "Oranges are not the only fruit". Det är en serie som gjordes för BBC på 80- talet och den är baserad på en bok av Jeanette Winterson. Den handlar om en tjej som växer upp i ett extremt religiöst hem (fast jag antar att om man utgår från Sverige och tänker på att vi lever på 2000-talet så skulle det väl snarare kallas sektliknande). Hon får problem senare under tonåren på grund av att hon blir kär i fel sorts personer. Hur the story goes on tänker jag inte avslöja... ;)
Tycker att alla borde se den. Den är inte så lång och nästan hela filmen finns på Youtube (även om vissa delar räknas som barnförbjudna, av någon skum anledning). Själv kan jag verkligen relatera till den. Okej, jag har inte haft en så sträng uppfostran. Min mamma har aldrig slagit mig, hon har aldrig satt Gud före mig och hon har altid sagt åt mig att gå min egna väg i livet. Men när man ser huvudrollens kyrka, hennes tankar och hur hon prioriterar så kan jag ändå connecta med henne.

Det är fan inte rättvist. Men jag fick lite jävlar anamma av att se filmen. Jag ska klara det här. Fan ta den som försöker behandla mig orättvist.

Jag kan i alla fall låta de orden gå på repeat inne i mitt huvud så att jag kanske börjar tro på dem, någon dag.


Ursäkta...

<!-- Begin BlogToplist tracker code -->
<a href="http://www.blogtoplist.se/personligt/" title="Personligt">
<img src="http://www.blogtoplist.se/tracker.php?u=22284" alt="Personligt" border="0" /></a>
<!-- End BlogToplist tracker code -->
<noscript><a href="http://www.webmasterlinks.se/webbhotell/">Webbhotell</a></noscript>

Mitt namn är dock hemligt.

Eftersom jag är ny här och ni inte vet så mycket om mig så tänkte jag att jag skulle köra en presentationsrunda à 30 dagar. Så att ni lär känna mig lite mer.

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

♥ Dag 2 - Meningen med mitt bloggnamn.
♥ Dag 3 - EN sak jag älskar från min garderob
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min första kärlek.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Låtar jag kan lyssna på om & om igen
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Det här är jag beroende utav.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 - Min absoluta favoritlåt
♥ Dag 20 – Någon jag vill byta liv med för en dag, & varför.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En bild från mitt rum/lägenhet
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 - Min favoritfärg
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – En nytagen bild på mig & 10 faktapunkter om mig.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Okej? Då kör vi då.

Jag är 17-årig tjej som bor någonstans i östra Sverige. Tycker om livet, är ofta glad. Bryr mig mycket om vad som händer i världen. Har börjat bli lite politiskt aktiv, mest för att vara lite kaxig mot mina föräldrar för att visa att jag inte har samma åsikter som dem i allt.
Bor i ett ganska fattigt område, har alltid varit den där tjejen som inte haft råd att följa med överallt och som aldrig har fått del av sitt barn- och studiebidrag. Men har klarat mig bra ändå.
Är rätt så duktig i skolan. Tycker inte om skolan, men någon gav mig en smart hjärna, helt enkelt.
Jag har haft en väldigt religiös uppväxt. Min familj är kristen och jag har gått på diverse kristna skolor genom åren. Inte nu längre, tack och lov. Och det är det som är mitt problem. Jag vet inte om man kan kalla mig kristen. Jag är väl mer lik en agnostiker i mitt tycke och tänkande, men jag tycker om många av våra kristna traditioner. Tycker om att gå in i en stor maffig kyrka, tända ett ljus och be en bön. Men det är väl inte så mycket mer än så.
Jag insåg att jag var gay när jag var cirkus 15 år gammal. Eftersom jag har fått lära mig att det är fel och onormalt har jag haft några ganska jobbiga år, men det börjar bli bättre. Jag har insett att det inte kan vara mig det är fel på. Men fortfarande är det inget jag kan vara öppen om, förutom inför några få vänner som jag har lärt känna på gymnasiet.
Min dröm är att få resa jorden runt, bli en världskänd författare och att hitta kärleken. Något sånt ungefär.

Så börjas det, till slut.

Här är jag då.

Jag har länge tyckt synd om alla patetiska människor som har små hemliga bloggar där de skriver om sin smärta och ångest. Men jag har börjat förstå dem. Det är ett sätt att få ut all skit. Det känns nog lättare.

Så, jag testar. Faller för trycket eller vad man vill kalla det. Jag ska också släppa lös all min ångest och allt hat och låta främlingar ta del av det. Jorå!

Men jag vill också påverka folk. Vill att människor ska se hur tufft det är att vara annorlunda i ett samhälle där pojkar pussar på flickor och där flickor blir pussade av pojkar. De flesta förstår att det är svårt, men inte hur svårt.

Så, välkommen. Ta del av mitt liv. Kommentera. Använd förnuftet.


Välkommen till min nya blogg!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2284802/ifihadcourage?claim=df9a4qf6qcz">Följ min blogg med bloglovin</a>

RSS 2.0